Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnar Örgryte – siktar på tränarkarriär

Stellan Carlsson kommer inte att förlänga sitt kontrakt med Örgryte. Nu börjar han planera för en framtid som tränare.

Den 30-årige örebroaren gjorde en match för ÖSK i allsvenskan 2008 och två säsonger för Degerfors i superettan 2010-2011. Här hemma i Örebro har han bland annat representerat Rynninge, Karlslund och Forward. De senaste säsongerna har Stellan Carlsson tillbringat i Göteborg och division 1-spel med Örgryte. Men nu går parterna skilda vägar.

– Jag har bestämt mig för att inte förlänga kontraktet. Speltiden har uteblivit och då måste jag se mig om efter något annat, säger Carlsson till NA.

Anfallaren finns inte med i matchtruppen när Örgtyte under torsdagskvällen spelar första kvalmatchen till superettan mot Mjällby.

– Större delen av säsongen har jag varit nummer tre av anfallarna och suttit med på bänken i alla fall. Men nu hoppade Anton Sandberg Magnusson in och gjorde mål senast så han går före mig till den här matchen.

Startspelare i anfallet är den inte helt omeriterade duon William Atashkadeh och George Mourad. Förre ÖSK-spelaren Atashkadeh har imponerat stort på Carlsson.

– Man såg direkt när han kom att han hade kvalitéer men då blixtrade han bara till i bland. Nu har han växt mer och mer och i dag är han i en klass för sig, säger Stellan.

Själv kommer han alltså att lämna Göteborg och en flytt hem till Örebro ligger nära till hands.

– Det är lite olika klubbar som har hört av sig. Både hemifrån och ute i landet. Tanken är att flytta hem till Örebro, men jag håller alla dörrar öppna.

Vad han ska göra efter spelarkarriären råder det ingen tvivel om då Carlsson redan nu börjat titta på lite olika tränarutbildningar.

– Ja, det är en tydlig ambition som jag har. Om det sedan blir nu, eller om ett, två eller tre år får vi se. Jag tror inte på att vara spelande huvudtränare, ska jag träna ett lag så lägger jag ner spelarkarriären. Och jag vill heller inte känna att jag slutar spela för tidigt, den chansen kommer inte igen. Men vi får se vad som händer, min framtid är lite oviss just nu, säger han.

Stellan Carlsson har startat en match och gjort ett mål för Örgryte i division 1 den här säsongen.