Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnar ÖSK – för Degerfors: "Folk kommer ifrågasätta"

Christoffer Wiktorsson lämnar ÖSK – för Degerfors. Backen återvänder till moderklubben efter fyra säsonger i Örebro.

Christoffer Wiktorssons kontrakt med allsvenska ÖSK går ut efter årets säsong, och redan nu har 26-åringen alltså valt att göra klart med moderklubben Degerfors IF i superettan. Försvarsspelaren har skrivit på ett treårsavtal med Dif, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Christoffer tillför mycket rutin samtidigt som han fortfarande är ung. Det är en komplett spelare som vi kommer att ha mycket nytta av de kommande åren. Det är dessutom en kille vi känner väl och som känner klubben lika väl vilket förstås är en fördel, säger Degerfors tränare och sportchef Patrik Werner i pressmeddelandet.

Trots att ett större antal spelare de senaste åren gått mellan rivalklubbarna ÖSK och Degerfors – som Peter Samuelsson, Emil Berger och Sebastian Henriksson (se faktarutan till höger för alla namn) – anses övergångarna fortfarande vara extra känsliga. Något Wiktorsson är medveten om.

– Att byta klubb är alltid känsligt, och inte minst när det gäller Örebro och Degerfors. Jag vet att det finns folk som kommer ifrågasätta min övergång, och det är någonting jag får acceptera. Jag kommer lägga alla träningstimmar och matchminuter de kommande åren på att visa supportrar och lagkamrater att jag hör hemma i Degerfors, säger han i ett eget pressmeddelande.

Wiktorsson får stöd av Werner:

– Det var en del diskussion när Christoffer gick till Örebro, men det är förståeligt att han ville testa allsvenskt spel. Men genom åren är det en lång rad spelare som gått mellan klubbarna och vi får tillbaka en spelare som med sin erfarenhet, kompetens och fysiska spel kommer att bidra mycket till klubben, säger Dif-tränaren i klubbens pressmeddelande.

Wiktorsson igen:

– Valet av ny klubb var egentligen aldrig så svårt. Jag hade förslag från såväl allsvenskan som utlandet, inklusive Örebro , men kände att det var helt rätt läge att flytta hem igen. Jag vill vara en del av Degerfors jakt på avancemang till allsvenskan, säger han i pressmeddelandet.

Wiktorsson debuterade för Dif i superettan redan som 18-åring, 2007, och hann med 98 matcher (bland annat samtliga minuter i alla 30 omgångar både 2010 och 2011) innan han lämnade för ÖSK inför säsongen 2012. I Örebro har speltiden dock blivit betydligt mer begränsad. Totalt har det bara blivit 38 seriematcher från start under fyra säsonger, varav 16 i superettan 2013.

Först i höst har han fått sitt riktiga allsvenska då han bildade mittbackspar med Eidur Sigurbjörnsson i skadade Erik Mobergs frånvaro när ÖSK radade upp sex raka vinster från slutet av augusti till början av oktober.

Han missade dock måndagens match borta mot Gefle på grund av en blödning i ena låret.

– Jag har visat att jag håller i allsvenskan, inte minst nu på slutet då jag fått mer kontinuerligt speltid, och jag har utvecklats till en bättre spelare än vad jag var när jag lämnade Degerfors, säger Wiktorsson i pressmeddelandet.

Wiktorsson kan spela både som mitt- och vänsterback.

Läs mer i lördagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Fakta: Spelare som gått mellan ÖSK och Degerfors sedan Berger-gate

När Emil Berger skrev på för ÖSK redan ett halvår innan hans kontrakt med Degerfors IF gick ut sommaren 2010 rördes en hel del känslor mellan klubbarna upp. Men sedan dess har ett stort antal spelare vandra mellan klubbarna.

Här är alla övergångarna mellan klubbarna sedan 2010:

Erik Nilsson (från ÖSK till Dif inför 2012).

Pontus Jakobsson (från ÖSK Ungdom till Dif inför 2012).

Christoffer Wiktorsson (från Dif till ÖSK inför 2012).

Peter Samuelsson (från Dif till ÖSK inför 2012; utlånad till Dif hösten 2012, från ÖSK till Dif inför 2014).

Patrik Anttonen (från ÖSK till Dif inför 2013).

Marcus Astvald (från ÖSK till Dif sommaren 2013).

Boris Lumbana (från ÖSK till Dif inför 2015).

Dessutom gick förre ÖSK-spelaren Niklas Klingberg till Dif sommaren 2010, och förra Dif-spelarna Shpetim Hasani, Martin Broberg och Ferhad Ayaz till ÖSK somrarna 2012, 2015 respektive sommaren 2016. Pär Ericsson var utlånad till Dif från Carlstad United hösten 2008 och till ÖSK från Kalmar hösten 2015, och är enligt uppgifter nu åter klar för Dif.