Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landsbygdspartiet vill ha folkomröstning om Vätternvattenprojektet

Landsbygdspartiet oberoende, LPO, Nora/Lindesberg går ut med namninsamlingslistor för att få till stånd en folkomröstning i Nora och Lindesberg om Vättervattenprojektet. I Nora har de SD och NP med sig.
Partierna är emot projektet och anser att Nora och Lindesberg har bättre förutsättningar att förbättra sin vattenförsörjning på egen hand.

Vätternvattenprojektet ska förutom Örebro kommun försörja kommuner ända upp till Lindesberg med dricksvatten. Ett nytt gemensamt vattenverk och en fyra mil lång bergtunnel är de mest betydande delarna i projektet som är kostnadsberäknat till cirka 3,6 miljarder kronor.

– Vi gick ut med ett upprop igår på Kristi himmelsfärdsdagen och har startat med namninsamlingar i Nora. Det här är inte så enkelt som att bara protestera mot något. Vi måste kunna förklara en ganska komplicerad sak på ett enkelt sätt, säger Pia-Maria Johansson, LPO. Tillsammans med Norapartiet och Sverigedemokraterna jobbar LPI med att skrapa ihop minst 850 namn i Nora. Så mycket krävs som underlag för att få till stånd en folkomröstning.

I Lindesberg krävs knappt 2000 namnunderskrifter. Där är det Mats Lagerman som har huvudansvaret. Han är numera aktiv i LPO Nora/Lindesberg.

– Där kommer uppropet och jobbet igång inom några dagar, säger Pia-Maria Johansson.

Mer information kommer.