Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landsbygdsvärnare väljer Ställberg

Nybildade partiet Landsbygdsdemokraterna kommer i början av april att ha sin första partistämma.
De har valt Ställberg, i Ljusnarsbergs kommun, för ändamålet.

Med 1500 insamlade namn kunde Landsbygdsdemokraterna i förra veckan registrera sitt partinamn hos valmyndigheten. Partiet vill verka för landsbygden och levnadsvillkoren för de boende där.

Nu siktar de på årets riksdagsval. I början av april kommer det nybildade partiet att hålla sitt allra första landsbygdsmöte - i Ställberg.

Ställberg valdes eftersom det var där som det hela började, berättar partiets talesman Ola Berg.

- Vi hade vårt allra första möte i Ställberg och det kändes som den rätta platsen att samlas på nu när vi tar nästa steg och väljer en permanent styrelse. Det är också en plats som ligger bra till rent geografiskt, säger Ola Berg.

Hur ser ni på era chanser inför riksdagsvalet?

- Vi är väldigt optimistiska och jobbar utifrån att vi kommer kunna få en vågmästarroll i riksdagen. Vi känner stor respons från människor runt om i hela Sverige som vill med på tåget och kan göra det här till verklighet.

Varför behövs en levande landsbygd?

- Som vi säger i vår slogan ”utan landsbygden stannar Sverige”. Där finns naturresurserna och de är ett ultimatum för att Sverige ska kunna fungera. Vi tycker att dagens etablerade partier har glömt bort landsbygden i sina politiska program, säger Ola Berg.