Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landshövdingen: "Jag har fått ett nytt favoritlag"

ÖSK hade stöd av en ny supporter i cupfinalen.

- Väldigt roligt att jag fått ett fotbollslag igen, säger färske landshövdingen Maria Larssson.

Hon var på Gamla Ullevi tillsammans med sin företrädare Rose-Marie Frebran som i många år varit engagerad i ledningen för både ÖSK och svenska fotbollförbundet.

- Förra gången ÖSK var i cupfinal var 1988. Då var Elvy Olsson på plats så jag sa till Maria ”det ska du också vara i år”, berättar Frebran.

- Men det var absolut inte av tvång utan för att jag tycker det här är väldigt roligt, flikar Maria Larsson in.

Som den smålänning hon är har favoritlaget tidigare varit Öster.

- Men det var länge sedan de var bra. Därför är det roligt att ha fått ett fotbollslag att hålla på igen, säger Maria Larsson.

Trots ÖSK-förlusten var hon nöjd med lagets insats.

- Det var en fantastiskt bra match. Jag tycker ÖSK kan åka hem med flaggan i topp även om det inte blev seger. Många jättefina individuella prestationer och bra laganda. De kämpade verkligen.

- När de gick till halvtidsvila i ledning tändes hoppet om att det skulle hålla hela vägen. Då hade jag hissat ÖSK:s flagga i residenset (skratt).

Ska du ärva traditionen att hylla framgångsrika idrottare på Slottet?

- Absolut. Det ska jag göra när det finns fina idrottsliga prestationer att uppmärksamma.

Kommer vi att få se dig ofta på idrottsläktarna i Örebro?

- Ja, det hoppas jag. Kanske inte lika flitigt som Rose-Marie men jag går gärna på matcher. Jag har tittat på mer hockey än fotboll genom åren men jag gillar fotboll också.

- Och i Örebro har jag både och. Dessutom Kif Örebro som ska spela internationell fotboll. Det finns väldigt mycket bra idrott att glädja sig åt i Örebro så jag känner jag hamnat i en riktig sportstad. Kul.

Vi får se den här cupfinalen som början istället för slutet för din del då?

- Det tycker jag är en väldigt bra slutsats. Det var härligt, njutbart och bra stämning här arenan. Jag gillade det jag såg.