Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslaget: "Kommer att prata med Nordin"

I nuläget är Nordin Gerzic landslagsspel inte i fara.
Förbundet agerar först efter en eventuell dom har fallit.
– Men vi kommer att prata med honom när vi träffas, säger landslagschefen Lasse Richt till NA.

I januari åker landslaget iväg på en miniturné till Sydafrika. Med i truppen är ÖSK-spelarna Michael Almebäck och Nordin Gerzic. Det mesta pekar på att Nordin får åka med trots helgens incident.

– Min bedömning är att vi inte kommer att göra något i nuläget. Han är inte dömd för något än. Det finns bara en anmälan, säger landslagschefen Lasse Richt.

Om Nordin skulle dömas, hur agerar ni då?– Det får vi titta på då, och det beror ju också på om han döms till böter eller fängelse.

Kommer ni att prata med Nordin Gerzic?– Såklart vi kommer att prata med honom när vi träffas. Men det beror också på vad mer vi får reda på i fallet.

Lasse Richt berättar att landslaget haft liknande fall tidigare, bland annat en spelare som dömdes för att ha kört rattfull. Han straff blev fotboja under en period.

– Och under strafftiden fick han inte spela. Men man kan väl säga så här: Ju hårdare straff, desto större risk är det att en spelare inte får spela. Det är vår förbundsstyrelse som tar besluten.

Hur agerar ni om anmälan leder till åtal?– Det kan jag inte svara på i nuläget. Men generellt kan jag säga att det beror helt på vad man är misstänkt för. Skulle det vara mord eller något riktigt allvarligt är det stor sannolikhet att vi agerar innan en dom. Men är det mindre allvarliga saker blir läget förstås annorlunda.