Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsmålvakt lämnar ÖSK

U20-landslagsmålvakten Mimmi Paulsson-Febo lämnar ÖSK Söder. Talangen, som tränat med Kif Örebro, är klar för elitettalaget Sirius.

Annons

Det är ÖSK Söder själva som går ut med nyheten i ett pressmeddelande på fredagsmorgonen. Målvakten Mimmi Paulsson-Febo, som 2012 fick göra en U20-landskamp och i våras tränade och träningsspelade med allsvenska Kif Örebro, lämnar division 1-klubben för Uppsalalaget Sirius. "ÖSK Söder önskar Mimmi all lycka och förstås ska hon veta att det alltid finns en öppen dörr tillbaka 'hem'", skriver Jonas Ask, sportchef i ÖSK Söder.

I elitettalaget Sirius, som i år blev trea i Sveriges näst högsta serie, kommer Paulsson-Febo ersätta Emelie Almesjö, som lämnat för nyuppflyttade Eskilstuna United. Hon kommer få tampas om förstamålvaktsplatsen med Lina Lundqvist.

På väg till Sirius, på utlåning, är också Kif Örebros mittback Moa Narving. Något NA skriver mer om i fredagens papperstidning.

I ÖSK Söder ersätts Paulsson-Febo av Ida Lindell, en 19-årig talang. "En målvakt med god teknik och bra fötter, samt en riktig vinnarmentalitet", skriver Ask om Lindell, som redan hunnit debutera för ÖSK i futsal.