Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsstjärnan: ”Slå ihop Kif och ÖSK”

Under måndagsmorgonen släpptes senaste avsnittet av Olof Lundhs podcast ”Lundhs podcast” på Fotbollskanalen. Gäst i programmet var Kif Örebros Lisa Dahlkvist, som berättar om turerna kring OS, om publiksituationen i damallsvenskan och om att hon anser att Kif Örebro och Örebro SK borde slå sig samman.

Kif Örebros Lisa Dahlkvist har varit minst sagt het de senaste månaderna. Efter proffssejouren i Paris Saint Germain valde hon att flytta hem till Kif Örebro efter sommarens OS-turnering. En OS-turnering där Dahlkvist ledde Sverige till ett historiskt OS-silver och utmärkte sig med bland annat sin kyla från straffpunkten, där hon avgjorde både kvartsfinalen mot USA och semifinalen mot Brasilien.

Under måndagsmorgonen släpptes det senaste avsnittet av Olof Lundhs podcast ”Lundhs Podcast” på Fotbollskanalen, men Lisa Dahlkvist som gäst. I podcasten uttalar sig Dahlkvist bland annat om OS-straffarna.

– Speciellt straffarna kan många relatera till. Många gamla, många unga, de som inte är så fotbollsintresserade. De tycker att det är roligt, säger Dahlkvist till Lundh om hur människor reagerat på bragden i Rio här hemma i Sverige.

(Lundh) När man väl står där och ska gå fram till den sista straffen, är man helt tom på tankar eller far det en massa tankar?

– Det är mycket tankar, så klart. Det gäller att, för min del, att så fort det kommer en tanke så är det bara att stänga ute. Att tycka att det här är kul, att jag har bestämt mig om vilket hörn jag ska lägga mig i och att jag älskar det här.

Dahlkvist pratar även om den undermåliga publiksituationen i damallsvenskan samt att hon anser att Kif Örebro och Örebro SK borde slå sig samman och bli en förening.

– Jag vet inte varför det är så. Vi kanske inte är nog spännande. Att det inte är någon mästerskapskänsla. Man är van med att det finns storstjärnor i damallsvenskan, så jag vet faktiskt inte. Men jag kan tänka mig att det har något med spänning att göra, säger Dahlkvist om publiksiffrorna och fortsätter:

– Man vill alltid ha mycket publik. Det gäller att skapa intresse som är intressant och som utbildar alla som kommer.

(Lundh) Tror du att det är positivt att stora klubbar som har stora herrverksamheter även lägger till damsatsningar?

– Jag tror det är väldigt viktigt. Jag tror det är framtiden. Just för herrklubbarna att kunna locka dam- och flickor att känna hjärta för en klubb, men också för att få lite mark och få komma in på deras arenor. De har det bästa av det bästa, och kan man få lite av det skulle det göra en enorm skillnad.

(Lundh) Så i din värld skulle du vilja se Kif Örebro och Örebro SK gå ihop egentligen?

– Ja absolut, det har jag velat länge.

(Lundh) Varför händer det inte?

– Jag har ingen aning faktiskt. Jag har frågat många gånger men ja, det är väl svårt och en chansning med ekonomi och sånt. Men jag tror att om man slog ihop så skulle det bli ett större intresse i stan.

I förra veckans EM-kval mot Danmark skadade sig Dahlkvist när hon vred knät efter att ha täckt ett skott. En skada som verkar lindrigare än vad som först befarades och Dahlkvist ser ut att kunna vara tillbaka i spel redan till helgens match i damallsvenskan mot serieledande Linköping.

För Kif Örebro väntar dock närmast spel i svenska cupen mot IFK Norrköping DFK i morgon, tisdag.

Lyssna på hela avsnittet av ”Lundhs podcast” genom att klicka här.