Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsveteran lämnar Kif

Hon har 111 landskamper på meritlistan.
Nu är det klart att landslagsveteranen lämnar Kif Örebro.

Det blev bara tre säsonger för Sara Larsson i Kif Örebro. Den rutinerade backen, som spelat 111 A-landskamper för Sverige, nobbade klubbens kontraktsförslag och parterna går nu skilda vägar.

– Vi erbjöd henne ett nytt avtal men hon valde att tacka nej. Det är en bra person och en bra spelare och vi är glada för allt hon har gjort för klubben. Hur hennes planer ser ut nu vet jag inte, säger Kif Örebros sportchef Thomas ”Timpas” Andersson till NA.

Sara Larsson, som

spelat mittback under större delen av sin karriär, lyckades inte ta en ordinarie plats i Kif Örebros backlinje under säsongen som gick. I stället användes hon främst på mittfältet.

– Det var inte lätt för henne att ta en plats när våra mittbackar spelade så bra som de gjorde. Utifrån förutsättningarna gjorde hon det riktigt bra när hon fick chansen på andra positioner och vi hade som sagt gärna sett henne kvar i klubben, säger Andersson.

Larsson har Kristinehamn som moderklubb och kom till Kif Örebro inför säsongen 2011 efter två år som proffs i USA. 

På meritlistan finns bland annat: EM-silver 2001 och VM-silver 2003. Hon deltog även i OS 2000, OS 2004 och OS 2008, EM 2005,  EM 2009 samt VM 2007.

Hennes senaste stora mästerskap var VM 2011 där hon var ordinarie i det svenska bronslaget.

I maj fyller Sara Larsson 35 år. De senaste säsongerna har hon också haft problem med skador och startade bara 14 matcher under säsongen 2013.