Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingspolitiker driv frågan om god och jämlik vård i årets val

Annons

Lindesberg Sverige har en god hälso- och sjukvård, även om det finns stora utmaningar. Men våra landstingspolitiker kan göra skillnad genom att låta valet i höst handla om god jämlik vård.

Bröstcancerförbundet driver kampanjen Ospridd sanning som kräver en god, mer jämlik vård och snabbare introduktion av nya läkemedel och behandlingar. Detta eftersom vi vet att svensk vård inte är jämlik. Kampanjen uppmanar våra landstingspolitiker att agera. De kan nämligen göra mycket för alla de som är drabbade av spridd bröstcancer.

I den ojämlika vården har vissa patientgrupper det nämligen tuffare än andra. En sådan grupp är just personer som lever med spridd bröstcancer. Deras verklighet är nattsvart: cancern kan inte botas och endast en av fyra lever längre än fem år.

Den ojämlika vården får dödliga konsekvenser för personer med spridd bröstcancer. Landstingspolitiker kan här göra skillnad. Framför allt kan de driva frågan om att snabbare introducera nya, innovativa behandlingar som kan förlänga livet och öka livskvaliteten för många, säkerställa att budgeten för dessa behandlingar är tillräcklig och säkerställa att det finns uppdaterade regionala behandlingsriktlinjer och processer.

Landstingspolitiker, gör det till er valfråga att medborgarna i ert landsting ska ha tillgång en god jämlik vård och nya behandlingar som räddar eller förlänger liv!

”IJ”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel