Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länets kommuner skrev under digital agenda

Bredband åt alla, nästan. 90 procent av länets befolkning ska ha tillgång till snabbt bredband år 2020. Det har länets alla tolv kommuner nu skrivit under på.

Genom ett samarbete mellan länsstyrelsen, Region Örebro län, universitetet och länets kommuner ska flera digitala mål inom sju områden uppnås till år 2020. Det handlar om områden som exempelvis skola, kultur, sjukvård och energi. Men även mål om tillgång till internet såklart.

Länsstyrelsen i Örebro län och Region Örebro län har tillsammans satt ihop länets digitala agenda. En agenda som samtliga aktörer nu skrivit under. Men vad innebär det?

– Att de står bakom agendan och vill verka för den. Att de har en ambition, säger Åsa Lindin, ansvarig för bredbandsfrågor på länsstyrelsen.

Den digitala agendan har arbetatsfram under ett par år av länsstyrelsen och regionen i diskussion med länets kommuner och Örebro universitetet. Agendan signerades på onsdagen när länsstyrelsen och regionen arrangerade en digital agenda-dag på Club 700 i Örebro.

Landshövding Maria Larsson inledde dagen och hon tycker den digitala satsningen är en nödvändighet.

– Det bygger förutsättningar för framtiden. För den enskilde och för företaget. Men också för något så stort som demokratin. Det öppnar för kommunikation, säger Maria Larsson till NA.