Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länets natur - en källa till glädje och liv!

Vi lever i föränderliga tider Vi kommer inte kunna resa utomlands på semestern, som många svenskar är vana vid, utan får i stället ställa in oss på att semestra hemma. Vi får hemestra. Och det är inte fy skam med tanke på alla vackra platser som finns att besöka här på hemmaplan! I Örebro län finns en naturvårdsorganisation, Hopajola, som i ett unikt samarbete mellan ideella naturvårdare och offentliga aktörer samlar in pengar och hittills har delat ut över 16 miljoner till skydd och vård av värdefulla naturområden.

När föreningen bildandes fanns ett 50-tal naturreservat, idag har vi närmare 300 skyddade områden i länet. Naturreservat som ger boplats, skydd och föda till ett stort antal fåglar, fjärilar, insekter, groddjur, svampar och andra arter som idag kan ha svårt att hitta lämpliga platser att leva på. Du kan också bidra till det arbetet!

Många spännande platser finns att besöka, som inte ligger så långt bort. Hopajola har haft stor betydelse till att många av dessa finns.

Aldrig har väl länets naturområden varit mer välbesökt än nu! Vi är lyckligt lottade som enkelt kan packa en ryggsäck och ta filten med oss ut i naturen. Många har valt att besöka några av de drygt 280 naturreservat och två nationalparker som finns att välja på i vårt län. Det finns fantastiska naturreservat som visar upp Örebro läns mångsidiga miljöer – storslagen vildmark, skärgård, milsvida utsikter, blomrika slåtterängar och mäktiga ekhagar. Många spännande platser finns att besöka, som inte ligger så långt bort. Hopajola har haft stor betydelse till att många av dessa finns.

Hopajola är en ideell förening som samlar in pengar till skydd och vård av biologisk värdefulla och känsliga naturmiljöer i Örebro län. Sedan starten 1994 har vi samlat in pengar från privatpersoner och företag, och delat ut till skyddsvärda naturområden och naturvårdsåtgärder i hela Örebro län. Bland annat har vi bidragit till bildandet av naturreservat, inventeringar, olika artbevarande projekt, restaureringar och naturpedagogisk verksamhet för att lära fler om naturen och dess värden. Det vill vi fortsätta med! Alla insatser kostar pengar. Du som älskar naturen eller oroar dig över förlusten av biologisk mångfald kan bidra till Hopajolas fortsatta viktiga arbete.

Bli naturvärnare! Att bli naturvärnare kostar bara några hundralappar. Du bidrar till att värdefull natur i länet säkerställs och skyddas och att Hopajola kan fortsätta vara en viktig aktör för naturvårdsarbetet i Örebro län. Gå in på Hopajola.se för att se vad vi har bidragit till hittills och hur du gör för att bli en av oss.

Hopajola

–  För naturen i Örebro län

Britt Eklöf

ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel