Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långloppsstjärnan Bill Impola lägger av: "Passionen finns inte där"

Långloppsstjärnan Bill Impola hittar inte motivationen - nu checkar han ut från elitsatsningen.
"Målet var hela tiden att utvecklas och bli bättre skidåkare, men för att utvecklas krävs det både motivation, passion till denna idrott som inte finns där längre", skriver han på sociala medier.

I vintras tackade längdskidåkaren Bill Impola från Kopparberg nej till proffsbuden för att satsa på en plats i svenska världscuplaget. Då med motivet att hitta ny motivation till sporten. I dag meddelade Impola att karriären är över:

”Nu checkar jag ut, skidkarriären är över! Målet var hela tiden att utvecklas och bli bättre skidåkare, men för att utvecklas krävs det både motivation, passion till denna idrott som inte finns där längre. Jag har haft fyra fantastiska år, träffat många underbara människor och fått haft något som jag älskat som mitt yrke det har varit helt underbart! Finns många personer och sponsorer jag vill tacka för dessa år ihop, ni har varit grymma!”

Impola har tillsammans med två av sina bröder legat högt upp på prislistorna i långlopp, men fick också stora rubiker när han gav sig in i den norska dopingdebatten förra året och kallade grannlandet för "Ett ruttet land".

Läs också: Bill Impola satsar mot världscuplag – för att hitta motivation