Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Längre avstånd och bråttom, bråttom...

Längre avstånd gör att personalen får det stressigare. Det är konsekvensens av flytten till hemtjänstens hus enligt flera brukare.

Annons

I mitten av december samlades alla hemtjänstgrupper i kommunen under samma tak. Ett tidigare demensboende i Klockarbacken, som stått tomt sedan de boende flyttade till Bataljonen i Sannahed, blev hemtjänstens nya utgångspunkt.

Att hemtjänstens hus ligger så långt från de flesta brukarna har mött kritik.

– Det är vansinnigt att de flyttat en verksamhet som är så beroende av att vara nära brukarna längst bort i Kumla, säger en kvinna som haft hjälp av hemtjänsten i två år.

Hon tycker att hon märkt en stor skillnad den senaste månaden.

– Personalen har mycket mera bråttom nu, säger hon och sätter det i samband med att det tar längre tid för personalen att transportera sig.

Matti Santanen bor i centrala Kumla och får hjälp från hemtjänsten.

– Personalen gör ett bra jobb. De räddar ju det här – de är hjältinnor, säger han.

Även han anser att de har fått för svåra arbetsförhållanden, inte minst med tanke på avstånden. Det tar tid att ta sig till Klockarbacken om man är på stan och behöver hämta nyckel till en person som larmat.

– Det är ju skillnad när de kunde hämta nycklar på Solbacka eller på Kvarngården, säger Santanen.

Läs mer i lördagens NA.

Jan Wijk