Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsskyttar klara för VM

Två skyttar från länet finns med i den svenska truppen till VM i sportskytte i Spanien i september.

30 skyttar, 21 seniorer och 9 juniorer, kommer att representera Sverige i spanska Granada när VM avgörs 6-20 september.

För den breda publiken är Håkan Dahlby i lerduva det stora affischnamnet men i truppen finns även två skyttar från länet.

I pistoltruppen ingår 24-åriga Lindesbergstjejen Elin Åhlund i gevär. Elin tävlar för Bälgvikens skytteförening. I VM tävlar Elin i 300 meter med 60 skott liggande den 16-17 september samt i 300 meter 3 x 20 skott den 19 september. 

20-årige örebroaren Pontus Schmidt tävlar i juniorklassen i snabbpistol. Pontus representerar Kungliga Värmlands Regementes SF. Han tävlar 13-14 september och med final den 15 september. 

I de olympiska disciplinerna för seniorer står förutom VM-medaljer också kvotplatser till OS i Rio de Janeiro 2016 på spel. Detta är första tillfället då kvotplatser till OS 2016 fördelas.

– Det är ganska många platser som står på spel, men samtidigt är det tufft eftersom ingen har kvalificerat sig än så länge. Men kvotplatserna är inget man ska fokusera på i ett VM, utan dem ska man se på bara som en positiv bieffekt av en bra placering, säger Jonas Edman, sportchef i Svenska skyttesportförbundet, i ett pressmeddelande.