Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsskyttar klara för VM

Två skyttar från länet finns med i den svenska truppen till VM i sportskytte i Spanien i september.

Annons
Pontus Schmidt.

30 skyttar, 21 seniorer och 9 juniorer, kommer att representera Sverige i spanska Granada när VM avgörs 6-20 september.

För den breda publiken är Håkan Dahlby i lerduva det stora affischnamnet men i truppen finns även två skyttar från länet.

I pistoltruppen ingår 24-åriga Lindesbergstjejen Elin Åhlund i gevär. Elin tävlar för Bälgvikens skytteförening. I VM tävlar Elin i 300 meter med 60 skott liggande den 16-17 september samt i 300 meter 3 x 20 skott den 19 september. 

20-årige örebroaren Pontus Schmidt tävlar i juniorklassen i snabbpistol. Pontus representerar Kungliga Värmlands Regementes SF. Han tävlar 13-14 september och med final den 15 september. 

I de olympiska disciplinerna för seniorer står förutom VM-medaljer också kvotplatser till OS i Rio de Janeiro 2016 på spel. Detta är första tillfället då kvotplatser till OS 2016 fördelas.

– Det är ganska många platser som står på spel, men samtidigt är det tufft eftersom ingen har kvalificerat sig än så länge. Men kvotplatserna är inget man ska fokusera på i ett VM, utan dem ska man se på bara som en positiv bieffekt av en bra placering, säger Jonas Edman, sportchef i Svenska skyttesportförbundet, i ett pressmeddelande.

Annons