Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsspelarnas guldglädje – Sverige vann JEM

Efter Black Knights-damernas SM-guld och herrarnas SM-silver – här är nästa medaljlycka: Sveriges U19-landslag är bäst i Europa. Det efter att ha besegrat Danmark med 26–14 med flera Knights- och Karlskoga Wolves-spelare i truppen.

Sverige öppnade JEM med att krossa Finland med 61-30. Matchen mot Danmark blev därför något av en final. Vinnaren där: JEM-guldmedaljör.

Och det var Sverige som satte tonen direkt. Gick ifrån till 12–0 i sina två inledande drives. Men lyckan varade inte länge. Eftersom Sverige missade båda sina extrapoängsförsök kunde Danmark vända matchen genom två touchdowns till14–12. Det blev dock danskarnas sista poäng i matchen.

För redan innan paus var Sverige i ledning igen, innan Jonathan Gustafsson stängde matchen genom att springa in matchens sista TD.

I den svenska truppen, som förutom att kamma hem JEM-guldet också kvalade sig in till nästa års VM, ingick Sebastian Nilsson, Gustav Rydberg, Marvin Menjivar, Isaac Moore , Anton Oscarsson, Johannes Lindeus , och Knights herrlags huvudtränare Aaron Fiddler. Med i truppen fanns också supertalangen från Karlskoga Wolves, quarterbacken Jonathan Gustafsson.

– Jonathan var magisk, men det var det många andra som också var. Svensk idrottshistoria är full av atleter som höjt sig när det som bäst behövs. Och så var det även i dag, säger förbundskaptenen Andreas Ehrenreich till förbundets hemsida.