Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lär av andra kommuner med p-problem , Örebro

Inom Örebro Kommun lär det finnas 300 väntande upphandlingsärenden. Trots tillskott av personal kommer det ta år innan dessa upphandlingar slutförts.

Dessutom tillkommer ständigt nya behov under tiden, vilket innebär att situationen är ohållbar. Lagen är som den är och kan därför inte ändras inom rimlig tid. Det finns, såvitt känt, inte heller några motioner om ändring.

Det finns 290 kommuner i Sverige och det är förmodligen så att en mycket stor del av dessa befinner sig i samma situation som Örebro. För dessa behov finns det i många fall ett fåtal leverantörer som kan offerera. När det inte finns lokala leverantörer att väga in fördelarna av borde flera kommuner kunna samarbeta.

Vi kan ta parkeringsautomaterna som exempel. Det måste finnas fler kommuner med samma problem. Kanske har man nyss upphandlat och kan ”sälja” resultatet till Örebro eller om Örebro är först borde det gå att sälja erfarenheterna till andra.

Att bara sätta upp meddelande om att det inte är gratis att parkera duger inte. Att använda vissa appar blir direkt fel då en parkering kostar 2 kr för en timma men blir 7 kr när företagets avgift på 4,95 kr lagts till. Dessutom har inte alla tillgång till appar.

Om automaterna inte fungerar borde p-skiva kunna gälla med begränsade p-tider.

Det är verkligen dags att tänka lite utanför ramen och inte bara trä blå plastpåsar över trasiga automater.

”BG”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel