Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärare fick utbildning om bloggvärlden

Mellringebladet finns redan och snart har kanske Mellringeskolan även klassbloggar. Det hoppas i alla fall några av skolans lärare och gick under höstlovet kurs i att starta blogg.

Annons

13 lärare från fyra olika skolor i Örebro och i Surahammar slog sig för en dag ner i skolbänkarna på Lillåns skola för att lära sig skapa egna bloggar. Conny Bäckström, tekniklärare och IT- och teknikansvarig på Lillåns skola höll i kursen.

– För ett år sedan fick jag en utbildning på Webbstjärnan för att kunna utbilda mina kollegor, berättar han.

Onsdagens grupp var hans tredje utbildning och huvudsyftet med utbildningen är att synliggöra en del av skolarbetet och att få elever att bli delaktiga i det arbetet.

Jenny Johansson, Marie Brorson och Lina Nilsson arbetar alla tre på Mellringeskolan i Örebro. Sedan en tid tillbaka har skolan en egen skoltidning, Mellringebladet, på nätet.

– Den startade på elevernas initiativ och har lyckats bra på många sätt. Inte minst mervärdet i att skapa en stolthet över skolan, berättar Jenny.

Nu hoppas de efter höstlovet på att komma igång med klassbloggar. Ingen av dem har egen erfarenhet av att starta och blogga och därför var den här kursen en bra inledning.

Bakom utbildningen står Webbstjärnan, en del av .SE, Stiftelsen för internetinfrastruktur.