Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarförbundet informerade på Kumla torg

Fram till klockan 17 finns representanter från Kumlas Lärarförbund på plats på torget i Kumla. De slår ett slag för att utbildning och skola ska få stort utrymme i valrörelsen.

Annons

Margaretha Thunström- Karlsson har varit lärare i 37 år. Hon tycker att situationen i Kumlas skolor är bekymmersam, mer än någonsin tidigare.

- Det började med neddragningar i början av 1990-talet och har sedan fortsatt i samma anda. Det är större barngrupper, många kringtjänster har försvunnit och det kan ta år att få till en utredning kring ett barn med problem. Så var det inte förr, säger Margaretha Thunström- Karlsson.

Det låter som att du tycker att socialdemokraterna inte sköter skolan bra och att du vill ha ett maktskifte till hösten?

- Jag är socialdemokrat i själ och hjärta, men man måste säga ifrån när man tycker de gör fel. Vår träff här i dag sker inte utifrån någon partitillhörighet utan enbart för att vi vill barnens bästa i skolan.

Lärarförbundet delar bland annat ut fröpåsar på Kumla torg, som en symbol för att om skolan får näring så växer hela Sverige.

Läs mer i lördagens NA.

Annons