Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larmgruppen i Örebro slår larm!

Örebro kommun har bestämt sig för att avveckla Larmgruppen och överföra våra arbetsuppgifter till hemvården. Detta kommer att bli förödande för över 3 000 kunder inom kommunen. En redan hårt ansträngd (hemvård) ska även ta hand om larm som framförallt våra äldre har i Örebro. Det handlar om människor som har ramlat, bröstsmärtor, andningsproblem, psykiska problem (till exempel ångest), stopp i kateter, stomiläckage och mer vardagsproblem som hjälp till toaletten, ja, listan är oändlig.Nu har Programnämnden vård och omsorg beslutat att verksamheten ska läggas ner, på inrådan/initiativ av bland andra verksamhetschefen inom Hemvården. Vi anser att beslutet är fattat på totalt felaktiga grunder.

Vi har cirka 2000 larm i månaden, vilket gör cirka 65 larm per dag för Larmgruppen att hantera. Kommunen säger att det är 300 larm/mån ja, det finns lögn, förbannad lögn och statistik… Ett skäl som de har åberopat är att Larmgruppen har en brukartid om 9 procent. Ja, vi är inte hos kunden mer än nödvändigt, då kunden får betala för faktisk tid och inget annat. Det vore som om brandkåren skulle släcka en brand två gånger för att ”fylla ut tiden”. Vi är fullständigt övertygade om att det kommer att ske en avsevärd försämring för kunderna i form av det blir minst en fördubbling av tiden ifrån att larm kommer in och att personal är på plats hos kunden. Vad denna fördröjning kommer att kosta i smärta/lidande för kunden är ju knappast mätbart i kronor.

Ompröva beslutet, för våra kunder inom Örebro!

”Larmgruppen”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel