Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsson ordförandei nybildad förening

Vid årsmötet i februari bildades officiellt Kopparbergs bollklubb.
Ordförande i den nya klubben är Tomas Larsson.

Annons

Arbetet med att slå ihop fotbollsklubben Kopparbergs FK, handbollsklubben Kopparbergs HF och innebandyföreningen IBK Kopparberg har pågått i över ett år och nu är det klart.

Opartisk ordförande

Nye ordförande Tomas Larsson, som till vardags jobbar som näringslivsutvecklare på Ljusnarsbergs kommun, har inget förflutet i någon av de tre klubbarna. Och att hitta en opartisk ordförande var viktigt för att samarbetet ska fungera på bästa sätt.

Tomas är en mycket sportintresserad person som gärna idrottar själv.

– Och jag tycker att det är viktigt att vi har bra ungdomsidrott här i Kopparberg. Därför är det kul att kunna hjälpa till.

Ser många fördelarTomas Larsson ser många fördelar med att ha en gemensam förening. Dels behövs det inte folk till tre olika styrelser, dels blir det enklare för medlemmarna som bara behöver ha ett medlemsskap och betala en avgift även om de håller på med flera sporter.

– Och så blir vi starkare som part, när vi till exempel pratar med kommunen. Handbollen och innebandyn använder ju samma anläggningar.

Fokus ska ligga på ungdomsidrott i den nya föreningen. Men tanken är också att ha seniorlag, något som innebandyn är ensam om att ha i dag.

Två från varje sport

Styrelsen i KBK består av sju ordinarie ledamöter. Förutom ordförande är det två representanter från varje sport. Från handbollen kommer Rose-Marie Lindström och Ronny Kihlander, från fotbollen Kent Gustavsson och Stig Svensk, samt Pia Grönkvist och Jörgen Dahlström från innebandyn.

Innan sammanslagningen hade föreningarna ungefär 300 medlemmar tillsammans. Hur många medlemmar det blir nu är ännu inte klart då många har varit med i på fler ställen tidigare.

De gamla föreningarna kommer att avvecklas vid olika tillfällen under våren.

Annons