Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larsson snuvade länsförarna

Fredrik Larsson. Där har ni vinnaren i helgens första STCC-heat. De tre länsförarna radade upp sig på placering två, tre och fyra.

Annons

Superveteranen Fredrik Ekblom, 44, blev tvåa i sitt 199:e STCC-heat i karriären, men tog ändå in tre viktiga poäng på mästerskapsledande stallkompisen Thed Björk Bang-Melchior, som blev trea, och är nu bara nio poäng bakom i sammandraget. Richard Göransson slutade på fjärde plats.

– Det är så kul när det tajtar ihop sig lite och blir spännande där framme, säger Ekblom till SVT.

Mästerskapsledaren Thed Björk Bang-Melchior till SVT:

– Jag får faktiskt vara nöjd, för sett till tidigare år är det här på Falkenberg som jag haft det tuffast. Jag har inte förlorat så mycket poäng mot de andra och blev ändå trea, så nästa race nu – då jäklar ska vi se om jag kan plocka fram flytet jag har. Det kan ju gå åt andra hållet också ... Men taktiskt riskmedveten är det som gäller.

De fyra första startade i exakt den ordningen, och Fredrik Larsson tog starten från pole position med Ekblom, Björk och Göransson bakom sig. Därefter bjöd heatet inte på någon större dramatik i täten.

– Jag fick en bra start, men Fredrik fick en fantastisk start, så det var ingen chans att utmana honom. Det var ändå bra att komma iväg tvåa, men det är jättesvårt att ligga nära varandra och köra på den här bnana. Och sedan var han jättesnabb också, så jag hade fullt upp att hänga med. Och hade jag gjort ett omkörningsförsök och misslyckats så kunde Thed ha kommit bakifrån och smitit förbi, så jag fick väga upp och ned-sida, säger Ekblom till SVT.

Längre bak i fältet smällde det redan i första svängen, och på återigen, på samma ställe, på andra varvet där Kevin Aabol blev stående, och på elfte tvingades prins Carl Philip i depå och bryta på grund av för hög oljetemperatur.

Emelie Liljeström tog karriärens första STCC-poäng när hon körde in på åttonde plats.

Andra racet startar 15.30.

Ställningen efter fyra kval (av sju) och sju race (av fjorton): 1) Björk, 208 poäng, 2) Ekblom, 199, 3) Larsson, 184, 4) Göransson, 110, 5) Andersson, 103, 6) Kimiläinen, 82, 7) Haglöf, 82, 8) Johansson, 58, 9) Aabol, 27, 10) Jonsson, 18, 11) Samuelsson 12, 12) Bernadotte, 11, 13) Liljeström, 4.

Startordning, race två: 1) Bernadotte, 2) Kimiläinen, 3) Haglöf, 4) Aabol, 5) Andersson, 6) Johansson, 7) Björk, 8) Göransson, 9) Larsson, 10) Ekblom, 11) Jonsson, 12) Liljeström, 13) Samuelsson.