Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larv funnen i barnmat

I en förpackning med fullkornsgröt från Semper fann Yanwei Su en fem millimeter lång larv.– Jag blev äcklad, säger Yanwei Su.

Läs också: Upptäckte larv när pizzan var halväten

NA-klassikern: Se salladspaddans fantastiska resa till friheten

Yanwei Sus dotter hade redan hunnit äta halva förpackningen när de upptäckte larven. Hon tog kontakt med Semper som hävdade att larven inte har hamnat i förpackningen under tillverkning, utan måste ha tillkommit senare eller hemma hos Yanwei Su.

Hon blev uppmanad att skicka in förpackningen till Semper för undersökning.

– Men de var inte intresserade av var jag hade köpt förpackningen. Barnmat förväntar man sig ska vara felfri, säger Yanwei Su.

Malin Westling som jobbar som kommunikationschef på Semper säger att sånt här är ovanligt.

– Men det är ju samtidigt en spannmålsprodukt, så det kan ju hända att det tar sig in kryp via skafferier, lager eller liknande, säger Malin Westling.

Hon säger också att konsumenter alltid blir kompenserade för produkter som inte håller måttet.

– Enligt våra rutiner tar vi alltid in reklamationer och analyserar dem, och utifrån vad vi hittar gör vi en bedömning för rimlig ersättning, säger hon.

Yanwei Su är tveksam till om hon kommer köpa mat från Semper igen.

– Man blir ju fundersam, det finns ju andra alternativ.

Tidigare oväntade matgäster

Hösten 2011 skrev Nerikes Allehanda om grodan Bibbi som hittades i en salladspåse. Grodan hade klarat sig igenom knivarna i skördemaskinen och tagits sig hela vägen från Skåne upp till Örebro instängd i en påse. I nästan två veckor levde den instängd i kylskåp. När grodan tillslut hittades mådde den trots kylan bra, och transporterades så småningom tillbaka hem till skåne. Flera tidningar rapporterade om grodfyndet och artikeln spreds även av utländska medier.