Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsarnas barncitat: "Men tänk om du säger ett fulord till den – då kanske den flyger sin väg?”

 
Läsarnas barncitat
Visa alla artiklar

NA:s läsare fortsätter att leverera – så varsågod, läs och njut. Om du blir sugen på att mejla in egna barncitat gör du det till [email protected]

Språklig oro

Mamma ”visselpratar” med en fågel i trädgården, och 5-årige Anton frågar oroligt: ”Men tänk om du säger ett fulord till den – då kanske den flyger sin väg?”

”Mamma”

Klurig önskan

Våra två pojkar, då 2 och 5 år, var ute i trädgården. Plötsligt hör jag ett gråtande och skrikande från 2-åringen. Jag rusar ut ur huset och ser 5-åringen stå med vattenkannan och vattna på lillebror.

”Men vad GÖR du!?”, ropar jag.

Svaret blir:

”Jag vattnar på honom, så han ska växa – så jag får någon att leka med.”

”Pojkarnas mamma”

Ingen vegetarian

En dag när mitt barnbarn Martin, 4 år, var hos mig frågade jag om han ville ha spenat, köttbullar och ägg till lunch – och det ville han.

Jag gick då ut i mitt trädgårdsland och mangold. Han var med mig hela tiden, och tittade stort när jag kokade och hackade. Men ha sade ingenting, eller frågade.

När maten var klar la han sina små armar i kors över bröstet, tittade arg på mig och sade:

”Jag äter inte löv.”

”Farmor”

Stark glädje

För ett antal år sedan, då två av mina barnbarn var i fem- respektive treårsåldern, utspelades följande:

Jag hade lovat femåringen att vi skulle åka till badhuset i Nora. Treåringen ville följa med, men jag tvekade inför ansvaret att passa båda. Efter viss tvekan får hon dock följa med.

I bilen på väg till badhuset säger en lycklig treåring:

”Farmor, jag är så glad så jag vill gråta!”

”Farmor i Lindesberg"