Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lasse Ivarsson om petningen av Dominique Heinrich: "Lindar inte in något"

Johan Tornberg gav klara besked på presskonferensen efter matchen mot Brynäs – Dominique Heinrich platsar inte i Örebro just nu.
Och Lasse Ivarsson menar också han att öppna kort är att föredra.
– Vi talar om precis hur det är, säger han.

Det gick inte att missa anledningen till varför Dominique Heinrich inte var med mot Brynäs. Som Johan Tornberg sa på presskonferensen efter matchen:

– Han platsar inte, som det är i nuläget.

Och Lasse Ivarsson, också han tränare, är helt med på att det är raka rör som gäller.

– Där är väl både jag och Johan ganska ärliga och talar om precis hur det är, att "just nu behöver du träna på det här för att komma in i laget". Man lindar inte in det speciellt mycket, säger han och fortsätter:

– Ibland så är det ju så att det är en känsla som man har som tränare, att det inte kanske finns något riktigt bra svar att ge. Att vi tycker att det finns andra som är bättre. Så enkelt kan det också vara.

Läs mer: Dominique Heinrichs frustration efter petningen: "Besviken"

Och tränarduon har också varit tydliga i kommunikationen med Heinrich.

– Dominique vet vad han ska jobba med, och det är framförallt i defensiven då. Spelet utan puck behöver han bli bättre på. Det vet han om och tränar på, säger han.

Läs också: Tornberg om petningen av Heinrich: "Han platsar inte"

Förlust mot Brynäs under tisdagen. Match mot Färjestad på torsdagen. Och Örebro tror sig ha identifierat de misstag som skedde mot Brynäs.

– Det tycker jag att vi har. Känslan är ändå att försvarsspelet i egen zon börjar bli bättre och bättre. Och det är där vi måste börja om vi ska börja någonstans i den situationen vi är i. För skapa situationer framåt, det kommer vi att göra med de spelare vi har. Det är vi inte oroliga över.

Läs även: Heinrich saknas – då får 18-åring chansen i Örebro Hockey