Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil orsakade totalstoppi två timmar på E 20

UPPDATERAD 09.20. En lastbil med släp fick tidigt i morse sladd på E 20 i höjd med Glanshammar och ställde sig tvärs över vägbanan. Trafiken i riktning mot Arboga stod still i två timmar.

Annons

Olyckan inträffade strax före klockan sex i riktning mot Arboga. En lastbil fick kast med sitt tomma släp och blev stående på tvären. Personbilar kunde fortfarande komma förbi men lastbilarna blev stående och bildade snabbt en kö i det högra körfältet.

- Men sedan var det en lastbil som försökte träönga sig emellan, och det gick inte. Så nu är det totalstopp, säger Stefan Ekberg, vakthavande befäl vid Örebropolisen, till na.se klockan 07.30.

En bärgningsbil begärdes till platsen, men köerna växte fort. Strax före klockan nio släpptes trafiken på igen.

Flera andra lastbilsolyckor rapporterades på fredagsmorgonen. En lastbil ställde sig på tvären på länsväg 815 vid Fellingsbro. Föraren fick dock hjälp av en annan lastbil att vrida sig rätt igen.

Strax före halv tio kom larm om att utandsregistrerad långtradare blockerade vägen på väg 51 vid Svennevad i Hallsbergs kommun.