Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt elever ta körtkort i skolan

Jag tycker att körkort är för dyra att ta, och många ungdomar har inte råd att ta det.

Därför tycker jag att det ska finnas en möjlighet att ta körkortet som en del av sin gymnasieutbildning. Jag vet att vissa utbildningar redan ger den möjligheten, men det borde vara så för alla linjer.

Alla behöver inte ta det om de inte vill, men de som kanske vet att det är deras enda chans att ta körkort borde kunna välja det, eller om man helt enkelt vill ta det där och då.

Eleverna kan själva stå för en liten del av kostnaden, medan kommunen eller staten står för den större delen. De gamla och de privata körskolorna kan fortsätta undervisa, men med den enda skillnaden att kommunen står för en stor del av gymnasieelevernas kostnader.

Jag tror att om man skulle ge möjlighet att ta körkortet under gymnasiet, skulle många fler vilja ta det och fler skulle få råd. Självklart är det en fråga om pengar som alltid, men jag tror att den kostnad som skulle bli går att tjäna in på andra områden. Vi har ju nu sett hur mycket pengar den svenska staten kan pumpa ut om den bara vill.

”Körsugen ungdom”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel