Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt filmen om Greta bli en del av utbildningen

Nu är det hög tid att svenska skolor visar filmen, ”Greta”, en dokumentär om Greta Thunbergs kamp för klimat och miljö. Varför angriper hon världens politiker? Vad är det som gör henne så besviken på dem? Elever och lärare behöver diskutera vad det är hon vill säga oss?

Varför har vi en accelererande uppvärmning av vår planet? Vad kan vi göra för att bromsa den pågående klimatförändringen?

I dag är vi inne i den sjätte massutrotningen av jordens arter. Förstörelsen av livsmiljöer och överexploatering gör, att arter försvinner i en allt snabbare takt. En förintelse som även försämrar klimatet. Den biologiska mångfalden är en överlevnadsfråga för hela mänskligheten.

Myndigheten, ”Forum för levande historia”, har gjort en lärobok om Förintelsen under nazitiden. Bokens titel är ”Om detta må ni berätta” och den är tillgänglig för alla skolor i Sverige. Varför inte en lärobok i skolan som berättar om massutrotningen av växter och djur?

Det viktigaste budskapet i dokumentärfilmen om Greta Thunberg är uppmaningen till varenda regering i världen, att inte bara tala om klimatförändringarna utan även göra något åt dem.

Claes Thulin

Bergslagen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel