Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt inte en rondell i Nora bli en återvändsgränd

Annons

Feministiskt initiativ i Nora följer den offentliga diskussionen om byggandet av en rondell vid ICA på infartsvägen till staden. Vi ställer oss positiva till att bygga en rondell och cykel- och gångväg till området från staden.

Det är en god satsning för ökad säkerhet och trivsel för de människor som söker sig till butikerna vid infarten för att handla.

Feministiskt initiativ i Nora vill ha en levande stadskärna, med många butiker, med möjlighet att vandra och strosa i gatumiljön. Därför ser vi ingen anledning att flytta mer affärsverksamhet ut till infarten. Speciellt inte en drivmedelsstation.

Feministiskt initiativ ser hellre ett arbete som går ut på att underlätta för fordon med hållbar drift i staden.

Nora behöver ligga i framkant i omställningen från fossilberoende till fossilfritt.

En ny och mer lättillgänglig bensinstation är att låsa sig än mer vid en ohållbar livsstil. Det är en återvändsgränd.

Feministiskt initiativ ser hellre ett arbete som går ut på att underlätta för fordon med hållbar drift i staden. Ett sådant arbete skulle till exempel kunna syfta till fler laddningsstationer för elfordon på torget eller annan centralt belägen plats, att i samarbete med regionen förbättra turer och turdragning av lokaltrafik samt ge ökad tillgång till fossilfria transportmetoder i och kring stadskärnan såsom cykel och spark.

Vi vill både ha en trevlig och trafiksäker situation vid stadens infart och en levande myllrande och miljövänlig stadskärna.

Går det?

Det är klart det går!

Malena Frööjd

William Grönlund

Ingela Svedbro

Feministiskt initiativ i Nora

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel