Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt inte Seniorfestivalen läggas ned

Örebro kommuns politiker förnekar sig inte. Det är ju känt att man inte kan får styrsel på ekonomin. För en vanlig medborgare är det hur tydligt som helst att man ger sig på och vill spara och lägga ner verksamheter som har tydliga mål att göra det bättre för äldre personer i kommunen.

1. Kraftigt höjda avgifter för de som bor i boende med omsorgstjänster.

2. Lägga ner seniorfestivalen.

Det enda arrangemanget som riktar sig till seniorer/pensionär och brukar äga rum på hösten skall läggas ner. Jag har frågat vad man skall göra istället. Det kan inte ansvarig politiker säga något om. Här rör det sig om summor som är småpotatis om man ser till Örebro kommuns totala budget. Det är hur tydligt som helst att politiken väljer att ge sig på de medborgare som man tror inte bryr sig. Seniorfestivalen brukar ha utställningar i Conventum Arena. Här informeras om verksamheter som angår äldre personer.

3. Lägga ner sommarvistelserna för äldre vid Hjälmargården. Avgift har betalats av deltagarna.

Hur lågt kan politiken sjunka undrar jag när jag fått höra av de ansvariga vad sommar vistelsen förklarat följande: Detta riktar sig till människor som skall få en samlad vistelse och träffa människor och kunna umgås. Detta är särskilt viktigt för de som inte har anhöriga eller på annat vis kan komma bort från sin dagliga miljö till en avkopplande vistelse under en vecka.

Men örebroarnas skattepengar skall i först hand gå till omsorgen om örebroarnas verksamhet.

Detta handlar om politik och vad de beslutande politikerna bryr sig om. Örebro kommuns ledande politiker vill gärna framställa sig själva som ”ljuset i mörkret”. Men nu har man kommit helt fel. Vi som bor i Örebro har kunnat beskåda penningrullningen till bland annat spektaklet ”Open Art”. Kostnad för 2020-2021 11 miljoner. Det säga att det drar till sig turister till Örebro. Det må va hänt. Men örebroarnas skattepengar skall i först hand gå till omsorgen om örebroarnas verksamhet.

Politiken är ju rätt förtjust i att höja avgifter ta bort arrangemang som riktar sig till pensionärer/seniorer.

Kravet: Strunta i att peta på Seniorfestivalen samt fortsätt med sommarvistelserna för äldre. Politikerna skall uppmanas att ändra sig om man gör något tokigt.

Kristina Malmsten

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel