Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt Internationella Sjuksköterskedagen bli startskottet för en rejäl satsning på yrket!

Under mycket lång tid så har legitimerade sjuksköterskor kämpat för att få villkor som ska motsvara den samhällsviktiga funktion som yrket har. Men inte ens under pågående pandemi tycks arbetsgivare och politiker förstå vikten av att förbättra villkoren. Det saknas en långsiktig plan för att försöka tillgodose vårt lands befolkning med god och nära vård, trots att behovet av en sådan är skrämmande stort. Den 12 maj är det Internationella Sjuksköterskedagen. En dag då vi skulle behöva se startskottet av stora satsningar på legitimerade sjuksköterskor.

Vi möter legitimerade sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor överallt i vården, ett yrke som blir alltmer specialiserat i takt med vårdens och den medicinsktekniska utvecklingen. Sjuksköterskan är den som vårdar den för tidigt födda bebisen, övervakar det växande skolbarnet, söver och intuberar vid akuta och planerade operationer, vårdar dig direkt på olycksplatsen eller i ambulansen när du drabbats av bröstsmärtor eller trafikolyckor och som ger dig avancerad vård i hemmet när livet är som svårast, ända tills du tar ditt sista andetag. Sjuksköterskan arbetar både med att förebygga ohälsa och att stötta din väg mot ett hälsosammare liv, men även i det superakuta då du behöver snabba, skickliga åtgärder på sekunden. Sjuksköterskor har stått i frontlinjen, med risk för sin egen hälsa, ända sedan den pågående pandemin bröt ut. Faktum är, att utan sjuksköterskor skulle inget fungera i vårdkedjan.

Sverige har lägst antal vårdplatser i hela EU.

Trots det ser vi hur sjuksköterskor säger upp sig och lämnar sina arbeten. Antingen beroende på en alltför stressfylld arbetssituation där bristen på kollegor skapat en orimlig arbetsbörda. Eller pga en obefintlig löneutveckling som lett till att det endast skiljer några futtiga tusenlappar mellan den nyexaminerade sjuksköterskan och specialistsjuksköterskan med 20 års yrkeserfarenhet. Vem vill jobba till pension under de premisserna?

Sverige har lägst antal vårdplatser i hela EU. Dessutom har vi lägst antal legitimerade sjuksköterskor per capita i hela Norden. Sammanhanget mellan antalet vårdplatser och det låga antalet sjuksköterskor som finns i tjänst inom vård och omsorg har ett starkt samband. För vi har egentligen ingen brist på sängar. Vi har brist på attraktiva, välfungerande villkor till professionen.

Det är en start på en lång strapats som kräver många åtgärder och stort engagemang av våra arbetsgivare och beslutsfattare

Sveriges befolkning blir allt äldre och därmed mer vårdkrävande, vården alltmer komplex och kräver hög kompetens. Men samtidigt minskar antalet legitimerade sjuksköterskor i vården. Och specialistsjuksköterskor minskar ännu mer. Lösningen kommer inte att ske i en handvändning. Men om vi ska få till en förändring så är det hög tid att starta nu:

►Belöna erfarenhet, specialistkompetens och utbildning genom rejäla lönepåslag. Vid pension ska en rimlig lönenivå vara dubbelt så hög som för en nyexaminerad.

►Se över arbetstiderna och skapa hälsosamma arbetstider som inte leder till fysisk och psykisk ohälsa. I Danmark klassas bröstcancer som en arbetsskada kopplad till nattarbete och vi ser att många sjuksköterskor arbetar deltid för att orka med.

►Ersätt aldrig en högre kompetens med en lägre. Exempelvis ska vårdcentraler annonsera efter och anställa distriktssköterskor, inte en lägre utbildad profession som inte har rätt kompetens för arbetet. Hur kan vi annars garantera att befolkningen får rätt vård?

►Om det saknas rätt kompetens; erbjud utbildningsanställningar med betald utbildning och kollektivavtalsreglerad anställning på arbetsplatsen.

►Planera i god tid för semestrar. Ingen människa borde behöva stå tillbaka sin rätt till semester och återhämtning på grund av att arbetsgivare och politiker inte tillgodosett grundbemanningen inom vård och omsorg. Att kunna få ut semester borde vara en ickefråga.

Det är en start på en lång strapats som kräver många åtgärder och stort engagemang av våra arbetsgivare och beslutsfattare. En alldeles rimlig ”present” att initiera i samband med Internationella Sjuksköterskedagen.

Åsa Mörner

legitimerad sjuksköterska och legitimerad barnmorska, förbundsstyrelseledamot och avdelningsstyrelseledamot Vårdförbundet Örebro

Ann-Sofie Gustavsson

legitimerad sjuksköterska och specialistsjuksköterska inom anestesi, avdelningsordförande Vårdförbundet Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel