Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt Kif utveckla damfotbollen ifred, ÖSK

Annons

Då man under de senaste veckorna sett ÖSK:s utspel angående satsning på dam fotboll ställer jag mej osökt frågan. Menar ÖSK verkligen allvar eller är de bara ett marknadsmässigt utspel för att blidka några sponsorer som tycker att förutsättningarna för dam respektive herr fotboll är orättvis? Kan väl aldrig tänka mej att ÖSK tänkt att ge damfotbollen samma förutsättningar. Medellönen för en fotbollsspelare i dam allsvenskan ligger på cirka 10 000 kr i månaden.

Ser man till Kif Örebros förutsättningar så är de ändå sämre ut eftersom man haft stora underskott sedan tidigare. Om nu ÖSK menar allvar har man då tänkt sig att damernas löner på sikt ska upp i samma nivå som herrarnas? Ska man ha tillgång till samma faciliteter och ha möjlighet till samma träningsläger utomlands varje år?

De är knappast troligt. Nej ÖSK är en klubb för herrfotboll och låt Kif fortsätta utveckla damfotbollen på elitnivå. Allt annat blir ju bara dumt och kommer definitivt inte att förbättra förutsättningarna för våra duktiga tjejer.

Om det finns en allvarlig tanke bakom en satsning på damfotboll så är det naturligtvis välkommet. Men då kan de inte vara så att bara ÖSK ska diktera villkoren. Då är det nödvändigt att man sätter sig ner tillsammans, ÖSK, ÖSK söder, Kif, företrädare för näringslivet och kanske någon ytterligare, för att komma fram till något som förbättrar förutsättningarna för damfotbollen.

Ingen kan väl tro på att vi kan ha två elitlag i stan. Vi kan ju se hur konkurrensen ser ut på herrsidan mellan Rynninge, Forward och Karlslund. Där värvar man från varandra på ett sätt som inte gynnar någon. Nej ÖSK lägg ner tanken på att satsa på ytterligare ett elit lag i damfotboll de gynnar ingen.

Göran Gunnarsson

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel