Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt oss vara solidariska - även efter coronakrisen

Åter ser vi under coronakrisen att ensam inte stark. Människan är ett flockdjur och mår bäst i en flock.

Vi kommer aldrig få uppleva lika lön mellan könen om vi inte är solidariska mot varandra. Det var därför fackföreningar kom till för mer än 100 är sedan. När vi är i en kris så kommer åter solidariteten fram till ytan. Alla företagare små som stora klarar sig inte längre själv och jag hoppas att de som nu får hjälp av regeringen för att inte går under kommer ihåg, när det är dags för val nästa gång, att ensam är inte stark.

Om vi inte fortsätter vara solidariska även efter corona så har den hjälpsamhet som vi visat nu bara varit ett spel för galleriet. Fortsätt att ringa till era vänner istället för att messa, en röst i örat är viktigare än ett skrivet ord. Sluta mobba och skicka hat till andra utan visa varandra respekt så får du respekt tillbaks.

Hoppas att medlemskap i en fackförening och en A-kassa blir något alla ser som en nödvändighet. Det bör även vara en naturlig sak för högre chefer och politiker att de skaffar sin egen A-kassa och fack i stället för att kräva väl tilltagna fallskärmar. Även dessa grupper behöver visa solidaritet och inte vara så lönegiriga.

Finns det inte utrymme till löneökning för de anställda finns det inget utrymme för högre lön eller arvode för de redan välavlönade. Sluta att vara så lata svenska folket någon behöver göra även tråkiga och jobbiga jobb, som plantera skog och jobba på bondgårdar eller jordgubbsodlingar.

”Mimmi tänkaren”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel