Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt pensionärer åka gratis på bussen

Annons

På äldre dagar har jag lärt mig att åka buss. Två tidiga morgnar i veckan åker jag in till min morgongympa för pensionärer och hinner hem inom tre timmar. Jag tycker färden är snudd på njutbar. Tidigt på morgonen är jag nästan ensam i bussen och jag sitter på första plats strax bakom föraren. Flera gånger har jag fått beröm för att jag bär gul väst, inte som något slags fransk protest utan för att jag lätt ska kunna synas vid hållplatsen. Bussen sätts inte igång förrän jag hunnit sätta mig efter proceduren vid incheckningen. Mycket omtänksamt av föraren. På det hela taget har jag alltså varit mycket nöjd med mina bussresor. Jag har även tagit bussen då jag haft andra ärenden in till stan.

Men nu är jag inte så nöjd längre. Resekostnaden har ökat från 21 till 48 kr, en extrem höjning. Nu kanske det blir bil igen. För tidigt på morgonen är det nästan gratis att parkera i stan så i stort sett blir det bara bensinen som blir min resekostnad, bensin för totalt cirka 20 km. Och eftersom andra med mig kan tänkas reagera på samma sätt kanske inte intäktsökningen blir som politikerna tänkt sig. Och mera avgaser i stan är ju dessutom något som bör undvikas. För att inte tala om ytterligare parkeringselände.

Nej tänk om! Låt oss pensionärer åka gratis vissa tider på dygnet. Det är ju vanligt i andra städer. Då skulle min resekostnad bara behöva öka med 3 kr vilket i och för sig är betydligt mer än inflationen men ända acceptabelt.

”LHq”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel