Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt ungdomars fotboll vara rolig

När ska vi få se en fotbollsmatch för barn utan ordergivande av ledare och föräldrar?

Ser en fotbollsmatch i helgen för tjejer i 11-12 års åldern i Örebro där ledarna skriker ut order till tjejerna, tjejerna har inte en chans att hinna tänka själva i spelet utan blir instruerade om minsta steg på planen. När de 3 manliga ledarna för tillfället inte ger order, kommer ordergivningen istället från 2-3 pappor som står vid sidan av planen.

Antal mål och vinst är det som räknas, har du kul, absolut, roligt för dig, men det är inte därför vi är här. Gör du inte en bra insats på plan, så, nej då blir du inte uttagen till nästa match.

Och så frågar sig alla varför vi ser en nedgång i idrottandet bland barn och ungdomar – gå ut på vilken fotbollsplan som helst i någon av klubbarna inne i Örebro, se ett lag i nedre ungdomen spela en match och lyssna in. Då kommer du inte längre vara förvånad varför så många barn och ungdomar slutar med idrotten och bara ”eliten” blir kvar.

Problemet ligger inte hos barnen, de vill idrotta, hänga med sina kompisar, ha roligt och känna samhörigheten i laget. Men de blir bortselekterade av föräldrar som gått in i tränarrollen och som kanske ser en chans att ta igen sin egna förlorade idrottskarriär genom att föra sitt egna barn till en serievinst.

Tyvärr är papporna överrepresenterade här, varför det är så är svårt att säga, men det är nog så att denna vinsthets kommer sätta definitiv punkt för det roliga idrottande för alla barn

”Lagsport für alle”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel