Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt vår egen jord föda oss

Sverige kan i dag enbart producera femtio (50) procent själv, av den mat som landet behöver, resten importerar vi!

Att då, med en sådan blygsam matproduktion, komma på tanken, att bygga bostäder på bördig odlingsbar jordbruksmark, som i det här fallet Kumla kommun, som NA skrev i en artikel för en tid sedan, är befängt och borde vara straffbart! Flera andra kommuner, ägnar sig åt samma sak, inte bara Kumla, att odla på bördig odlingsmark. För landet Sveriges framtida försörjning av livsmedel, så borde man istället tänka annorlunda, nämligen att börja odla på all befintlig odlingsbar åkermark och samtidigt passa på att lära ut till den yngre generationen, hur man får fram den mat som dagligen finns på våra matbord.

Tänk om och gör, rätt ni styrande i de olika kommunerna och gynna våra lantbrukare att fortsätta att producera vår egen mat i Sverige. Ge oss en skans att äta enbart Svenskproducerat livsmedel!

”Hoppfull”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel