Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt Vivallaborna åka tåg istället för Superbuss

Annons

Läser artikeln om bussneddragningarna i småkommunerna som samhällsbyggnadsnämnden i Örebro län planerar och förvånas över den minimala kostnadsbesparingen som ska göras i Örebro, här om någonstans finns det pengar att spara.

Bygg en hållplats för tåget i närheten av Hovsta och bygg en cykelbana från Vivalla ditut, tar cirka 15 minuter att cykla dit, alltså betydligt närmre till järnvägen än vad de som bor i småkommunerna kommer att få. Vivalla plus Hovsta genererar drygt 10 000 invånare. Om ni sedan gör samma manöver i södra Örebro med en hållplats för tåget för de som bor i Marieberg/Adolfsbergs området så blir superbussarna helt överflödiga och de 500 miljoner som ni då sparar räcker gott och väl till två perronger och en cykelbana samtidigt som det blir pengar över till vård och omsorg i hela Örebro län.

”Utnyttja befintliga spår”

Nora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel