Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lätt att förstå protesterna mot restriktioner

Nu har det demonstrerats mot... ja som jag uppfattar det mot coronarestriktionerna. Olagligt, oansvarigt, men samtidigt förståeligt. Restriktionerna drabbar oss alla och vissa drabbas extra hårt. Att bli arbetslös, eller få sämre utbildning, det skapar frustration. När ungdomar slutar idrotta har det ett pris.

Vi måste, nu efter ett år med pandemin, kunna diskutera om restriktionerna är effektiva, rimliga, logiska och konsekventa. Läste att regeringens planerade nya restriktioner skulle kosta samhället flera miljarder. Rimligt? Kanske, men det ska betalas. Av dig och mig.

Är restriktionerna rimliga i relation till den skada de vållar är huvudfrågan. För att till exempel rädda en människas liv, hur många andra människors liv ska offras i form av till exempel arbetslöshet och spolierad framtid? Frågan blir ännu svårare då det knappast går att göra en exakt koppling mellan A en viss restriktion och B, ett visst räddat människoliv. En svår etisk frågeställning.

Jag är orolig för smittspridning som alla men trots allt går dödstalen ner. Är emot de nya restriktioner som regeringen har aviserat. Fram för ett fritt och öppet samtal om detta och erkänn att det rör sig om svåra etiska vägval.

”Coronatrött”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel