Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laxå samlar till Haiti

Röda Korset i Laxå skramlar bössor för Haiti och överskottet på Kupan går bland annat till behövande i Haiti.

Insamlingsbössor från Röda Korset, där människor kan lämna bidrag till de behövande i katastrofdrabbade Haiti, står just nu utställda lite varstans i Laxå centrum.

– Det var ungefär två veckor sedan som vi startade insamlingen här i Laxå. Insamlingsbössor står även utställda i Bergfästet när Laxårevyn spelas, säger Hans Widlund, ordförande i Röda Korset i Laxå.

Tanken är även att en del av överskottet av försäljningen vid Röda korsets andrahandsaffär Kupan ska gå till Haiti.

Nere i källaren på Kupan packar personalen ner kläder, som har skänkts till Kupan, och skickar dem till ett centrallager i Halmstad. Därifrån skickas sedan kläderna vidare till olika katastrofdrabbade länder. Bland annat Haiti.

Det skickas även babyset till behövande. I setet ingår det bland annat en filt, handdukar, en mössa, strumpor, en byxa och en stickad tröja.

– Det är ett gäng kvinnor inom Röda Korset som brukar träffas och tillverkar dessa babyset, säger Hans Widlund.

Hans Widlund påpekar att allmänheten reagerade väldigt snabbt och ville hjälpa efter att jordskavet slog sönder Haiti och dess infrastruktur.

– Frågan är vilket som är det bästa sättet att hjälpa till. Skicka pengar eller saker? Vi skickar kläder i det första skedet. Sedan hjälper vi till med pengar så att infrastrukturen byggs upp, säger Hans Widlund.

Laxå kommuns administration har efter katastrofen på Haiti samlat in en slant bland de anställda. Totalt har det satts in 1 530 kronor på Röda Korsets konto.