Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laxå sviker Röforsborna

Annons

Är det inte hög tid att ni styrande i vår kommun sätter er ner och funderar på vad det är som pågår angående fulåtervinningen i Röfors

Kommunens politiker och tjänstemän utsätter medvetet oss invånare för miljöfarligt avfall, cancerframkallande ämnen med mera. Sluta lek med invånarnas hälsa och välmående.

Att en kommun/företag kan förstöra både natur och boendemiljö så totalt på knappa sexmånader är ofattbart. Här var tidigare ett lugnt och tryggt samhälle. I dag har vi fått lagbrytare, vägar sönderkörda av tung lastbilstrafik, dammande maskiner och bullrar med höga db. Invånare mår psykiskt dåligt, fastighetsvärden fastighetsvärden, invånare vräks från sina boenden, allt av en verksamhet som har generat 80-talet anmälningar och överklaganden. Dessutom: markägare/företagare terroriserar invånarna med stenblock utanför husen och promenadvägarblir avgrävda (2 m djupa diken.)

Miljömyndigheten rycker på axlarna och slingrar sig till företagets förmån. Miljöpolitikerna har fullständigt ignorerat de närboendes oro. Vår enda chans nu är att myndigheter högre upp i samhället vaknar och ser till att lokala myndigheter gör sitt jobb.

Detta är verkligheten vad som händer kring denna etablering och tjänstemännen och politiker håller information och rycker på axlarna när vi frågar hur detta är möjligt. Hur stor är miljöskandalen?

Politiker ta ert samhällsansvar som valda representanter även för oss, respektera och lyssna på era invånares åsikter – eller avgå.

”Röforsbo”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel