Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

10,8 tjänster försvinner

Totalt 10,8 tjänster försvinner i och med besparingen på 5,2 miljoner kronor inom social- och omsorgsnämndens verksamheter.

Annons

I december 2013 tog social- och omsorgsnämnden ett beslut om att spara 5,2 miljoner kronor. Bland de reduceringsförslagen som beslutades handlar det om totalt 10,8 tjänster som ska försvinna.

– Av dem är det två tjänster som inte har återbesatts och 2,75 tjänster är personsavgångar. Det återstår sex tjänster som vi tittar på, säger Majlill Persson, socialchef i Laxå kommun.

De olika fackförbunden har förhandlat färdigt och eventuella uppsägningar sker via en turordningslista.

– Vi tittar även på omplaceringsmöjligheter, säger Majlill Persson.

Förutom att 10,8 tjänster försvinner så har Laxå kommun avslutat deltagande i KPB (kostnad per brukare), avslutat samarbeten med familjehemsenheten i Kumla och familjeteamet. Social- och omsorgsnämnden har även beslutat om minskning av korttidsplatser.

Social- och omsorgsnämnden ansökte i januari till kommunfullmäktige om totalt 1,8 miljoner kronor till omstruktureringskostnader. Kommunfullmäktige beslutade på mötet i februari att social- och omsorgsnämnden får 1,8 miljoner kronor. 1,5 miljoner kronor ska gå till omstruktureringskostnader och 300 000 kronor ska gå till den strukturella organisationen.

Mer läsning

Annons