Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Bogren ny personalchef

Hårt arbete och tuffa utmaningar. Det var några av anledningarna till att Anna Bogren sökte och fick tjänsten som ny personalchef i Laxå kommun.

Annons
Ny personalchef. Laxå kommuns nya personalchef Anna Bogren tillsammans med Annette Persson, Monica Wallthersson, Cristina Söderberg och Susanne Hultman, som alla arbetar på personalavdelningen. BILD: TOVE SVENSSON

Laxå kommuns nya personalchef heter Anna Bogren, 37 år, som har ett förflutet som personalexpert i kriminalvården Region Mitt. Den 13 februari i år började Anna Bogren sin tjänst som personalchef i Laxå kommun.

– Jag tycker att tjänsten har en spännande mix. Jag får jobba både operativ t och strategiskt och ha övergripande ansvar över personalfrågorna i kommunen. Tjänsten handlar även om att vara stöd till politiker och övriga chefer i kommunen inom arbetsrättsliga frågor, säger Anna Bogren.

Inom kort kommer Anna Bogren att påbörja en utredning kring administration och ledning i kommunen.

– Vi måste anpassa verksamheten till budgetramen. Utredningen beräknas vara klar innan sommaren. Mycket idagsläget handlar om hur vi ska lösa kommunens ekonomi. Alla måste bidra och ta ansvar, säger Anna Bogren.

Förutom att se över löner och lönesystem så är Anna Bogren även involverad i utredningen över hur lokalvården i kommunen ska skötas. Om det går att effektivisera den befintliga lokalvården eller om Laxå kommun ska ta in städhjälp utifrån.

Ett annat arbete som Anna Bogren kommer att göra i höst är att utbilda alla chefer och skyddsombud i arbetsmiljö.

– Det är mycket på gång här i Laxå kommun. Jag tror att mitt arbete kommer att ge mig spännande och tuffa utmaningar. Det blir nog ett hårt jobb, men jag gillar utmaningar. Det var därför jag sökte tjänsten som personalchef, säger Anna Bogren.

Mer läsning

Annons