Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäst service i länet

Laxå kommun ligger på femte plats i Sverige när det gäller kommunens service till företagarna. Det visar en mätning gjord av Sveriges kommuner och landsting.

Annons

Sveriges kommuner och landsting, SKL, gör vartannat år en jämförelse om hur nöjda företagarna är med kommunens service. Alla företagare som haft ärenden som brandtillsyn, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd och serveringstillstånd i sin kommun under år 2012 fick delta i undersökningen.

Laxå kommun placerade sig på första plats i Örebro län och på femte plats i Sverige. Totalt fick Laxå kommun 54 svar och svarsfrekvensen var 72 procent.

– Det känns jätteroligt. Det är ett gemensamt arbete. Det handlar om att ge service på olika sätt. Får en företagare avslag i en fråga så är det viktigt att företagaren får en bra motivering varför, säger Mats Fransson, näringslivs- och utvecklingschef i Laxå kommun.

Sydnärkes miljöförvaltning och Sydnärkes byggförvaltning där Askersund, Laxå och Lekeberg samarbetar fick enligt Mats Fransson ett mycket högt betyg när det gäller att ge bra service.

Askersund tog andraplatsen i länet och Lekeberg den tredje.

Totalt deltog 189 kommuner och åtta förbund i undersökningen.

Mer läsning

Annons