Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chans att handla julklappar

Rekord i antalet utställare, och mängder med besökare. Det var tjockt med folk på julmarknaden i gamla Matextra i går.

Annons
Julgodis. Bitte Bäckrud tycker det är trevligt att julmarknaden på Matextra har vuxit så mycket sedan förra året.BILD: JESSICA HENULIN

Laxå kristna samarbetsråd arrangerade marknaden, för andra året i rad. Första året fick man ihop cirka 20 bord, men i går var det drygt 50 stycken. Att man går ihop om att stå för julmarknaden beror på att man värnar om bygden, förklarar Jan Gustafson, ordförande i samarbetsrådet och pastor i Tallstigskyrkan.

– Kyrkan behöver komma ut från sina lokaler och visa upp oss. Det blir allt färre som kommer till kyrkorna, så vi behöver vara där folk är, och det här är ett sätt, säger han.

Jan Gustafson kan nästan garantera att det blir en julmarknad nästa år också.

– Egentligen hoppas vi väl att det ska komma en affär och etablera sig i de här lokalerna. Men om det står tomt så kommer vi säkert att ha en julmarknad då också. Annars finns det ju andra lokaler man kan utnyttja.

Bitte Bäckrud från Godisakuten har dukat upp ett riktigt juligt bord med olika julsaker, klappar och godis förstås. Hennes bästa julklappstips – en vackert inslagen pralinask, såklart!

Kan man handla alla julklappar i Laxå?

– Ja, absolut, här finns allt man behöver!

Mer läsning

Annons