Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömlik konstutställning

I helgen var det konstutställning i Lassåna herrgårdsgalleri. Britta och Maria Carlweitz ställde ut akvarellmålningar respektive skulpturer.

Annons
Maria Carlweitz med sin ”Lady Soul”. Maria gillar soul och jazz och det här verket är en hyllning till 70-talet, då hon själv föddes. Håret kommer från fårull och ansiktet är stengodslera bränd i ugn.

Under lördagen och söndagen kunde man bevittna utställningen ”Drömmar och Verkligheter” på galleriet vid Lassåna herrgård. Britta Carlweitz som bor i ett hus vid herrgården ställde ut akvareller. De flesta av hennes målningar är motiv av människor, natur och konstruktioner.

– Det känns bra att vi kunde använda lokalen här. Den står ofta tom men passar perfekt till utställningar.

Brittas svärdotter Maria gör skulpturer och blir inspirerad av natur, människor och musik. Hon arbetar nu bland annat på ett museum i hemstaden Nyköping men drömmer om att kunna livnära sig som konstnär.

– Det vore helt klart en dröm att arbeta med konst på heltid men det är tufft. Jag kan få motivation till att skapa skulpturer överallt men musiken är en stor källa till inspiration, säger Maria Carlweitz.

Maria och Britta har också en ateljé tillsammans utanför Nyköping där de samarbetar. Förhoppningen är att ha fler visningar i Laxå i framtiden.

– Det här är andra utställningen här i Lassanå herrgård. Finns intresse så fortsätter vi gärna, säger Britta.

Britta med sina målningar om jordbruk. På målningen längst till höger plöjer en bonde sin åker.
”Cool-katt” är namnet på detta föremål från Maria.

Mer läsning

Annons