Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finnerödjaborna högg tag i kvasten

På lördagen ställde många Finnerödjabor upp i städningen av sin närmiljö. De 10 000 kronorna som de fått av Laxå kommun ska användas främst till ett nytt plank runt återvinningscentralen.

Annons
5 gator rensade från skräp. Bosse Johansson och Lars-Göran Bergvall kommer tillbaka med sopsäckarna, som innehåller bland annat ett par regnbyxor, burkar och mycket annat.

- Om vi inte gjorde den här insatsen skulle det snabbt se rätt så rejält risigt ut.

Det säger Lillemor Blom samtidigt som medlemmarna i byalaget en efter en kommer med sopsäckar med diverse skräp uppplockat från intilliggande gator.

Vid återvinningscentralen skrubbades det och sopades det flitigt. Det äldre trästaketet runt omkring conteinrarna plockades även ner för att ersättas av ett nytt.

- Vi har fått 10 000 kronor i bidrag av kommunen. För det ska vi köpa virke till ett nytt staket hos närmaste bygghandel, säger Karl-Henry Karlsson.

Ett staket ses som viktigt då det annars ofta hände att folk kastade skräp direkt i skogen bakom, eller att saker från återvinningen blåste bort in i skogen.

Städdagen ger även social samvaro. Alla språkas vid en stund medan de mumsar på korvmackor som lokala matvarubutiken bjuder på.

- Utan oss skulle det snabbt bli rätt så rejält risigt här i Finnerödja, säger Lillemor Blom, närmast i bild.
Laddat med mackor. Christina Carlsson från lokala matbutiken såg till att ingen städare behövde gå hungrig.
Karl-Henry Karlsson med såpaborsten i högsta hugg.

Mer läsning

Annons