Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fint bidrag till Världens barn

Röda Korsets modevisning i Laxå inbringade i onsdagskväll 10 000 kronor till Världens barn.

Annons
Modevisning i Laxå. 180 personer tittade på modevisningen i Casselgården på onsdagskvällen. Nästan hela publiken utgjordes av kvinnor.

Inte mindre än 180 personer kom i onsdagskväll till Casselgården för att se Röda Korsets årliga modevisning med kläder från Matildas.

Gammal tradition

Den årliga modevisningen har många år på nacken och har ägt rum på Casselgården sedan församlingshemmet byggdes år 1978. Dessförinnan hölls modevisningarna i Bergsfästet.

– Det är en inarbetad tradition. I dag är det minst 180 personer här och det är bra, sade Hans Widlund, ordförande i Röda Korset i Laxå.

Även Sonja Ljunggren, ansvarig för modevisningen, var nöjd med kvällen.

– I år har vi inga musiker, utan vi kör en cd med minnenas melodier. Det är roligt att så många har kommit, men det är bara sex män som sitter i publiken. Fast det är ju en ökning från förra året. Jag hoppas att det kommer fler män nästa år. Vi visar ju även herrkläder, sade Sonja Ljunggren.

Många ställde upp

Sonja Ljunggren passade även på att ge en eloge till alla frivilligarbetare från Röda Korset. För att modevisningen skulle bli av så frivilligarbetade ett 15-tal personer från klockan åtta på morgonen.

Totalt breddes det 225 mackor och lokalen ställdes i ordning med fikabord och en lång catwalk.

Förutom modevisning var det även lotterier med vinster som inte mindre än 61 företag hade skänkt.

– Det är glädjande att så många företag ställer upp. Pengarna kommer att gå till Världens barn, sade Hans Widlund.

TOVE SVENSSON

Mer läsning

Annons