Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkhälsoplanen antogs med tillägg

Kommunfullmäktige i Laxå antog bland annat en folkhälsoplan och återremitterade den miljömålsbaserade tillsynen.

Annons

Det fanns få politiska ”stridsfrågor” på dagordningen under onsdagens kommunfullmäktige. Enligt kommunstyrelsens ordförande Tommy Holmquist (S), berodde debattlusten i stället på att det fanns tid att debattera när allmänheten inledningsvis inte ställde några frågor.

– Vi fick en timme extra så det blev debatt om flera frågor som jag inte trodde.

Folkhälsoplanen debatterades mest och antogs med ett tillägg om att barn som lever i familjer där våld förekommer ska stöttas. I övrigt ställer sig Laxå kommun bakom södra länsdelens verksamhetsplan. Den lokala folkhälsogruppen i Laxå vill lägga mer fokus på områdena barn- och unga, äldrehälsa och föreningslivet.

– När det gällde ärendet om miljömålsbaserad tillsyn så återremitterades det för en klarläggning. Vi hade en debatt om det var målen i sig vi skulle ta beslut om. Chefen för Sydnärkes miljöförvaltning, Harry Lundin, kommer därför till nästa kommunfullmäktige, förklarar Tommy Holmquist.

Ledamöterna fick också information om ekonomin där både BUN och SON går mot flera miljoner i underskott. Till nästa möte kommer en mer rättvisande ekonomirapport som kommer att ger mer underlag för en debatt tror Holmquist.

Mer läsning

Annons