Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För många vikarier och ett ökat stödbehov blir för dyrt för Laxå

Barn- och utbildningsnämnden visar ett negativt resultat med 1,3 miljoner kronor första kvartalet 2013 jämfört med budgeten.

Annons

I Tertialrapporten står det att personalkostnaderna ligger högre än budgeterat. Det har använts fler vikarier än vad budgeten tillåter. Rapporten visar också att barn i behov av stöd överskrider sin budget.

Prognosen visar på minus 4,7 miljoner kronor för 2013.

– Till hösten planeras det två paralleller på högstadiet. Det försvinner cirka 4,5 tjänster till hösten, säger Klas-Göran Vilgren (V), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

I de 4,5 tjänsterna ingår kostverksamheten, som görs om.

Ledamöterna i barn- och utbildningsnämnden beslutade på mötet tidigare i veckan att verksamheten måste vara restriktiv med att ta in vikarier och att göra inköp. Beslutet gäller från och med nu.

I kväll kommer det att hållas ett informationsmöte om Laxå kommuns ekonomi. Mötet är öppet för alla och det som kommer att presenteras är just hur ekonomin i kommunen och de olika nämnderna ser ut. Vad som händer i kommunen kommer också att presenteras. Informationsmötet startar klockan 18 i Casselgården.

Mer läsning

Annons