Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolans flytt firades med midsommarfest

”Små grodorna och räven raskar över isen”. Barnen sjunger och gör rörelser. Det firas midsommar och sista dagen på förskolan Linnéan på Von Boij-området i Laxå.

Annons
Dans. På förmiddagen på torsdagen firade barnen på förskolan Linnéan i Laxå midsommar.  Det var även sista dagen som förskolan låg i von Boijområdet. På måndag börjar personalen packa lådor inför flytten till Lindåsens skola.

Barnen på förskolan Linnéan dansar kring midsommarstången. De själva klätt med blommor och björkris som de plockat tidigare i veckan.

De sjunger sångerna ”Små grodorna”, ”Räven raskar över isen” och avslutar med dansen Raketen. När dansen är slut springer barnen in där glass och jordgubbar väntar.

– Idag torsdag är sista dagen som förskolan Linnán håller öppet på Von Boijområdet. På måndag börjar vi packa lådor som ska över till Lindåsens skola dit förskolan flyttar, säger Hanna Engvall, förskollärare på Linnéans förskola.

1984 flyttade förskolan Linnéan till Von Boijområdet i Laxå. Ett par lägenheter byggdes om och våren 1985 öppnade förskolan upp sina dörrar för barnen.

– Jag har trivts bra, men det känns kul och inspirerande att få komma till nya anpassade lokaler. Här är lokalerna slitna, säger Elisabeth Fransson, förskollärare som var med och startade upp Linnéan på Von Boijområdet.

Under sommaren körs flyttlådorna till nybyggda Lindåsens skola och i augusti öppnar förskolan avdelningarna Grodan, Ekorren och Haren.

Raketen. På torsdagen firade förskolan Linnéan sin sista midsommar på von Boijområdet. Det var även sista dagen som förskolan var öppen. I augusti får barnen komma till nya lokaler i Lindåsens skola. Foto: Tove Svensson
Gamla lokaler. 1984 startade förskolan Linnéan i ombyggda lägenheter på von Boijområdet.
Nya lokaler. I augusti får barnen från Linneáns förskola börja i nya lokaler på Lindåsens skola i Laxå.

Mer läsning

Annons